Purchase 2 Pay

Optimale P2P processen bieden een basis voor strategische en tactische inkoop.

Purchase 2 Pay

Kunnen uw medewerkers zelf digitaal artikelen of diensten bestellen en worden zij daarin voldoende geleid? Is het goedkeuringsproces slim en efficiënt ingericht of gaat een groot deel nog via de mail en formulieren? Hoeveel procent van uw inkomende facturen wordt digitaal en automatisch verwerkt?

SAP Ariba Procure to Pay

De cloud P2P oplossing van SAP Ariba voorziet in best practices en alle benodigde functionaliteiten voor een efficiёnt en gestandaardiseerd inkoop- en factuurproces. Tevens zijn er standaard apps beschikbaar voor de smartphone om workflows goed te keuren en de bestellingen en facturen op het Ariba Network te monitoren.

ariba-p2p-nl

SAP Supplier Relationship Management

De on-premise oplossing van SAP om het P2P proces te ondersteunen is SRM. Huidig support loopt tot 2025 en ontwikkelingen in SRM gaan door. Voorbeelden daarvan zijn de gebruiksvriendelijke add-ons SRM User Interface en SRM OneClient op SAP ECC. Helemaal P2P on-premise hoeft echter niet, want Catalog Cloud Services integreert goed met de SAP SRM User Interface Add-on.
sap-srm-ui5-nl

SAP Fiori

Niet meer weg te denken uit de procurementoplossingen van SAP zijn de apps en de launchpad van SAP Fiori. Workflows goedkeuren, winkelwagens aanvragen, overzichten tonen, het kan allemaal met standaard SAP Fiori apps.

sap-fiori-nl

SAP Invoice Management

SAP Invoice Management optimaliseert het factuurproces door middel van scannen en herkennen, automatische afhandeling van uitzonderingen, validatie en routing (workflows) van facturen. Het zorgt voor snellere en accuratere factuurverwerking.

SAP S/4 HANA Sourcing & Procurement

Onderdeel van simple logistics in S/4HANA is Sourcing & Procurement. Volledig Fiori ondersteund en met de look & feel van de SRM User Interface dekt S/4HANA S&P alle inkoopprocessen af, waaronder zelfs reis- en onkosten.

Business voordelen

Kostenbesparingen door het operationele inkoopproces maximaal te standaardiseren, goedkeuringen zoveel mogelijk te automatiseren en door self service gebruik te vergroten.

Meer inkopen op contracten en minder Maverick buying waardoor beoogde kortingvolumes gehaald worden en de relatie met leveranciers verbeterd wordt.

Het betalingsproces verbeteren zodat er minder foutieve betalingen plaatsvinden en de betalingen sneller goedgekeurd worden waardoor de relatie met leveranciers verbeterd wordt en kortingen behaald kunnen worden.