Spend Analyse

Waar zitten de procurement kansen en risico’s?

SAP Ariba Spend Visibility

Om uw Inkoop verbeterpotentieel scherp in beeld te krijgen, heeft u inzicht nodig in uw spend op alle niveaus en over alle categorieën. Aan welke spend categorieën wordt het meest uitgegeven? Hoe verhoudt mijn spend zich met mijn peers in dezelfde sector? Hoe divers is mijn leveranciersbestand en heb ik mijn risico’s voldoende afgedekt? Belangrijke vragen die voor een goed inzicht beantwoord moeten worden.

SAP Ariba Spend Visibility is powered by SAP HANA en zorgt voor 360 graden inzicht in uw uitgaven, leveranciers en alle relevante marktinformatie om uw besluitvorming beter te ondersteunen. Dankzij de integratie met Dun & Bradstreet Business Insights heeft u toegang tot cruciale informatie van 250+ miljoen leveranciers.

Business Voordelen

Herkennen en realiseren van kostenbesparingen. Denk daarbij aan een geoptimaliseerd leveranciersbestand met betere contractvoorwaarden en lagere inkoopkosten door efficiencyverbeteringen.

Herkennen en verlagen van leveranciersrisico’s. Beter inzicht vertalen in benodigde maatregelen door bijvoorbeeld voor een bedrijfskritische inkoopcategorie het leveranciersbestand uit te breiden om afhankelijkheidsrisico’s te verkleinen.

Verbeteren van compliancy en social responsibility. Het beter kunnen selecteren van leveranciers draagt bij aan contracten die compliant zijn en leveranciers die de Corporate Social Responsibility (CSR) versterken.