Verbeter SAP Procurement met Beneering Cloud Solutions

Geschikt voor SAP S/4HANA, SAP ECC (MM en PM) en SAP SRM

Compera levert de nieuwste generatie cloudoplossingen van BeNeering Cloud Solutions waarmee de inkoopmodules in SAP S/4HANA, SAP ECC (MM en PM) of SAP SRM naar een hoger plan worden getild. De bewezen innovaties van BeNeering worden door SAP ondersteund en maximaliseren de inkoopefficiëntie in SAP. Ze kunnen binnen een paar dagen worden ingericht en leveren direct waarde op.

De BeNeering Cloud Solutions zijn globaal onder te verdelen in twee secties:

 

Cloud Search Engine (CSE)

Cloud Search Engine maakt het mogelijk om goederen en diensten uit verschillende inkoopkanalen gecombineerd doorzoekbaar te maken vanuit één interface (cross catalog search). Dit is een enorme verbetering in de gebruiksvriendelijkheid van het systeem. Tevens zorgt het voor een verminderde werkdruk op de operationele inkoopafdeling, omdat gebruikers zo vinden wat ze zoeken en geen vrije tekstaanvragen hoeven te maken. De gebruikersinterface is volledig webgebaseerd met onder andere een Google-achtige zoekmachine, tegels voor inkoopcategorieën en Spot Buy-mogelijkheden.

CSE koppelt direct met het SAP-systeem (SAP S/4HANA, SAP ECC, SAP SRM). Omdat de zoekmachine is ingebed in het SAP-systeem hoeft een gebruiker niet van scherm te wisselen. De zoekfunctie is daarbij gebaseerd op de krachtige Apache SOLR-technologie waardoor de performance altijd hoog is, onafhankelijk van het aantal zoekresultaten. OCI5 replicatie is mogelijk voor de SAP SRM User Interface Add-on en SAP S/4HANA, maar is niet per sé nodig omdat CSE direct in de cloud draait.

 

Klik op onderstaande schermafdrukken voor een goede weergave van de BeNeering-gebruikersinterface.

Binnen CSE zijn er diverse innovaties beschikbaar, waarvan hieronder een selectie:

Dynamische webformulieren

Dynamische webformulieren bieden eindgebruikers een zogenoemde ‘guided buying’ winkelervaring waarmee het inkoopbeleid wordt gevolgd. Voorgedefinieerde formulieren maken het gemakkelijk voor de eindgebruiker om een aankoop te specificeren. Dit betekent dat formulieren worden gebruikt voor de aankoop van complexere zaken die configuraties of specificaties behoeven (respectievelijk bijvoorbeeld hardware of diensten).

Belangrijkste voordelen:

  • Gestandaardiseerde aanvraagprocessen door middel van webgebaseerde formulieren;
  • Het gebruik van standaard inkoopprocessen verlaagt de druk op de inkoopafdeling;
  • Minder fouten in de aanvragen en/of bestellingen;
  • Catalog Cloud Services toont de webformulieren in de zoekresultaten.
Market Place Connector voor Spot Buy

Deze innovatie maakt het mogelijk om artikelen aan te kopen die niet onderhandeld zijn door Inkoop. Dit is handig voor het zogenoemde spot buying (managen van de tail spend). Door de Market Place Connector in te zetten kunnen naast onderhandelde artikelen ook direct in de Cloud artikelen worden gevonden van marktplaatsen. Het beschikbare assortiment wordt hiermee verrijkt. Zo kunnen bijvoorbeeld Amazon, Mercateo of Bol.com worden toegevoegd als marktplaatsen. Zowel gecontracteerde als niet-gecontracteerde artikelen zijn vanuit één omgeving beschikbaar en direct te bestellen. Qua transacties is er 1 leverancier voor de tail spend in plaats van veel verschillende leveranciers. En aangezien alle bestellingen – inclusief die van de marktplaats – via het SAP systeem worden verstuurd, is het gehele proces conform beleid.

Quotation Services

Met quotation services kunnen eindgebruikers een prijs bij een leverancier opvragen, gebruikmakend van een formulier in SAP. De RfX wordt op de BeNeering Cloud Suite gepubliceerd. De leverancier ontvangt een e-mail met daarin een unieke URL naar de RfX, die kan worden beantwoord met een voorstel. De leverancier hoeft niet geregistreerd te zijn op de Catalog Cloud. De aanvrager ontvangt het voorstel en kan deze accepteren door artikelen toe te voegen aan de winkelwagen.

Catalog Agents

Vaak krijgen eindgebruikers punch-out catalogi aangeboden in hun inkoopsysteem. Met de Catalog Agent Technology wordt op periodieke basis automatisch een download van de webshopcontent van de leverancier gemaakt naar CCS. Dat betekent dat eindgebruikers niet meer naar de webshop van de leverancier hoeven te gaan maar dat zij direct, volledig geïntegreerd, vanuit SAP de catalogi kunnen doorzoeken.

Catalog Cloud Services (CCS)

Catalog Cloud Services zet de nieuwe standaard voor een modern en efficiënt content managementsysteem met een sterke focus op SAP SRM UI5 en SAP S/4HANA Procurement. Deze oplossing is ook beschikbaar voor uw SAP ECC systeem (modules MM en PM).

CCS is een cloud gebaseerd content managementsysteem waarin gemakkelijk alle catalogi kunnen worden geladen en onderhouden. Allemaal vanuit één omgeving. Leveranciers kunnen ook cataloguscontent direct in de cloud opladen. De goedgekeurde en gepubliceerde catalogi worden door de aangesloten inkoopsystemen gebruikt. CCS monitort tevens de geldigheid van de catalogi en de status (gepubliceerd, voor goedkeuring, etc.). Tenslotte geven dashboards inzicht in de ranglijsten van leveranciers op basis van bijvoorbeeld prijsstijgingen.

Deze oplossing gebruikt gecertificeerde webservices. OCI5 en OCI4 worden ook ondersteund.

Over BeNeering:

BeNeering is een SAP-software en technologie partner voor inkoopoplossingen. Het bedrijf is in 2007 opgericht door voormalige SAP-werknemers. Ze ontwikkelen en leveren best-in-class Cloud oplossingen voor de inkoopoplossingen van SAP. BeNeering is een gecertificeerde SAP Silver partner.

Over Compera:

Compera is gespecialiseerd in het verbeteren van de inkoopprocessen gebruikmakend van SAP software. Compera is een dienstverlener maar ook reseller van SAP Ariba en is daarnaast exclusief reseller in Nederland voor BeNeering Cloud oplossingen.

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken en samen met ons kijken wat er voor uw bedrijf mogelijk is. Of heeft u andere vragen?
Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.