Optimaliseer SAP S/4HANA door SAP Ariba

Uitgebreide inkoopfunctionaliteit die naadloos integreert met SAP S/4HANA 

Heeft u de overstap naar SAP S/4HANA al gemaakt? En vindt u Inkoop belangrijker dan alleen de operationele inkoopprocessen, oftewel het bestellen van goederen of diensten? In dat geval is het goed om te weten dat SAP Ariba de state-of-the-art oplossing van SAP is voor Inkoop en dat SAP Ariba naadloos integreert met SAP S/4HANA.

Waarom zou u SAP S/4HANA uitbreiden met SAP Ariba modules of functionaliteiten? Omdat uw inkoopprocessen en SAP Ariba verder gaan dan alleen de operationele inkoopprocessen in SAP S/4HANA. U wilt gebruik maken van de volledige Source-ToSettlefunctionaliteiten die SAP Ariba biedt.  

Hierbij kunt u denken aan onder andere Guided Buying, Commerce Automation (Ariba Network), collaborative Sourcing & Contract Management, Supplier Lifecycle & Performance, Supply Chain Collaboration en end-to-end leverancierssamenwerking via het Ariba Network.   

Vanwege de uitgebreide integratiemogelijkheden van SAP Ariba Cloud Integration Gateway zijn de SAP Ariba oplossingen standaard aan te sluiten op SAP S/4HANA. Inkoopprocessen worden zo ondersteund door zowel SAP Ariba als SAP S/4HANA, maar vormen 1 geheel voor de gebruiker. 

Figuur: SAP S/4HANA- en SAP Ariba-oplossingenlandschap 

 

SAP S/4HANA uitbreiden met: 

SAP Ariba Guided Buying 

Zeer gebruiksvriendelijk uw aanvragers door het bestelproces leiden via onder andere indeling in tegels (categorieën), Google-achtig zoeken (cross catalog search), catalogi, formulieren, workflows, voorkeursleveranciers en prijsaanvragen bij leveranciers.  

SAP Ariba Commerce Automation (Ariba Network) 

Sluit uw SAP S/4HANA aan op het Ariba Network om digitaal met uw leveranciers te communiceren over onder andere bestellingen, orderbevestigingen, verzendinformatie, ontvangsten en facturen. U hoeft maar 1 keer te koppelen om alle leveranciers te kunnen bereiken. De standaardconnectie met het Ariba Network is gratis voor de leveranciers.  

SAP Ariba Sourcing 

Door een nauwe integratie met Ariba Network en connecties met meer dan 4,2 miljoen bedrijven, biedt SAP Ariba Sourcing de functies en voordelen die de beste sourcingresultaten opleveren. Functies zijn onder andere: Elektronische, op sjablonen gebaseerde ondersteuning voor RFI’s, RFP’s, RFQ’s en veilingen. Geïntegreerd project-, workflow- en documentbeheer. Dynamische, realtime eventweergaven, geïntegreerde rapportages en beslissingsanalyses door meerdere ‘what if’-scenario’s. 

SAP Ariba Contract Management 

Papieren contracten zijn ouderwets. Met SAP Ariba Contracts kunt u contractopslag centraliseren, compliance verbeteren, de volledige contractlevenscyclus automatiseren en versnellen, en nog veel meer. Enkele kenmerken: Ontwerp, beoordeling en goedkeuring van contracten met geïntegreerde rapportage en ondersteuning voor e-signature via DocuSign en Adobe EchoSign. Contractcreatie met MS Word-integratie, goedkeuringsworkflow, sjablonen & clausulebibliotheek. Contracten van elk type: inkoop, verkoop, intern / zakelijk, NDA. Beheer contractaddendums en documenten. Systeemmeldingen als contracten bijna verlopen 

SAP Ariba Supplier Management (Lifecycle & Performance en Risk) 

Hoeveel eenvoudiger zou leveranciersbeheer zijn als u een betrouwbaar, actueel en uitgebreid beeld had van leveranciersinformatie, uitgaven, prestaties en risico? En hoeveel gemakkelijker zou het zijn om risico’s te verminderen en besparingslekken te voorkomen als leverancierskwalificatie en segmentatie een integraal onderdeel van de koopprocessen waren? 

SAP Ariba Supplier Management (modules SLP en Risk) maakt dit mogelijk. Geïntegreerd met de rest van de inkoopprocessen, is dit de enige end-to-end oplossingenportfolio waarmee de leveranciersinformatie, levenscyclus, prestaties en risico’s allemaal op één plek worden beheerd.  

SAP Ariba Catalog en Spot Buy  

Beheer zelf catalogi of beter nog, gebruik de catalogi die leveranciers aanbieden via het Ariba Network via een gebruiksvriendelijke interface. Via SAP Ariba Catalog is dit eenvoudig te koppelen aan SAP S/4HANA.  

Voorkom dat mensen iets niet kunnen vinden in de catalogi en het gewenste inkoopproces omzeilen. Maak ook de zogenaamde tail spend inzichtelijk door aan te sluiten op de spot buy catalogus van Mercateo. Dit is een B2B-marktplaats met ruim 9 miljoen artikelen van diverse leveranciers (vergelijk het met bol.com). Naast het inzicht is uw voordeel dat u zaken doet met 1 business partner (crediteur/leverancier): Mercateo.   

SAP Ariba Supply Chain Collaboration (Ariba Network) 

Bereik volledige supply chain-zichtbaarheid met SAP Ariba Supply Chain Collaboration. Geïntegreerd met uw ERP- en supply chain-optimalisatiesystemen, stelt dit Ariba Network-samenwerkingsplatform u in staat om veilig en gemakkelijk te werken met meerdere lagen contractfabrikanten en leveranciers in belangrijke supply chain planning- en uitvoeringsprocessen. Deel via het Ariba Network productieprognoses, bestellingen, kwaliteit en voorraadinformatie met leveranciers en ontvang hun antwoorden in realtime. Anticipeer en los problemen met leverzekerheid snel op met samenwerkingsdashboards die u waarschuwen voor vraag en aanbod mismatches. 

Dynamic Discounting en Supply Chain Finance 

Marktleidende financiële supply chain management-oplossingen van SAP Ariba en partners bieden u de mogelijkheden, intelligentie en het wereldwijde bereik om uw financiële verplichtingen te transformeren naar strategische activa. U kunt handmatige processen elimineren die het kostbaar en tijdrovend maken om uitzonderingen te beheren en compliance af te dwingen. 

Figuur: SAP Ariba Source-to-Settle portfolio

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken en samen met ons kijken wat er voor uw bedrijf mogelijk is. Of heeft u andere vragen?
Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.