Optimaliseer SAP S/4HANA door SAP Ariba

Wanneer gaat u de overstap maken naar SAP S/4HANA? Of heeft u de overstap al gemaakt? In dat geval is het goed om te weten dat u meer uit SAP S/4HANA kunt halen in combinatie met SAP Ariba.

Er zijn een aantal bewezen integratiescenario’s tussen SAP S/4HANA en SAP Ariba. De relevantie van de scenario’s hangen af van uw inkoopprocessen en -ambities. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw bedrijf.

Deze best practices optimaliseren de operationele inkoopprocessen en de aanverwante financiële processen in SAP S/4HANA. Dit gebeurt door functionaliteiten die niet standaard beschikbaar zijn in S/4HANA, zoals Ariba Sourcing en het Ariba Netwerk. Deze functionaliteiten zijn complementair aan S/4HANA.

De best practices zijn de volgende:

 

Collaborative Sourcing (S/4HANA en Ariba Sourcing)

SAP Ariba Sourcing biedt uitgebreide sourcing-mogelijkheden. Vanwege de standaardintegratie tussen Ariba en S/4HANA kunt u deze sourcing mogelijkheden beschikbaar stellen aan uw eindgebruikers. Met Ariba Sourcing kunt u onder andere Sourcing events opzetten (RfI, RfP, veiling), nieuwe leveranciers selecteren en onderhandelingstrajecten ondersteunen. Meer informatie over Ariba Sourcing kunt u op deze pagina vinden.

Purchase Order to Invoice Automation (S/4HANA en Ariba Network)

Door SAP S/4HANA te koppelen aan het SAP Ariba Netwerk kunt u bestellingen digitaal delen met leveranciers en facturen digitaal ontvangen van leveranciers. Deze standaard integratie zorgt voor een versnelling in uw inkoopproces. De totale kosten per transactie met uw leveranciers worden lager vanwege automatisering en vanwege betere compliance.

Concreet betekent deze integratie dat alle bestellingen uit SAP S/4HANA digitaal gedeeld worden met leveranciers via het SAP Ariba Netwerk. De leverancier kan de PO op verschillende manieren ontvangen. Idealiter ontvangt hij de PO direct in het systeem (system-to-system). Facturen worden ook digitaal teruggestuurd via het Ariba Netwerk. Het Ariba Netwerk functioneert ook als filter op foutieve facturen. Als alles klopt komt de factuur direct in uw SAP S/4HANA ERP systeem aan.

Daarnaast wordt er ook andere informatie gedeeld tussen de kopende en de verkopende partij, denk hierbij aan Order Updates, Ontvangstbevestigingen, Factuur status, Bestelbevestigingen, Verzendberichten, Timesheets etc.

Payment and Discount Management

SAP S/4HANA Finance kan geïntegreerd worden met SAP Ariba Payments and Discount Management om geavanceerde betalingsmogelijkheden en kortingenmanagement beschikbaar te stellen. Een aansprekend voorbeeld is de functie van ‘Dynamic Discount’ in SAP Ariba. Met deze functie kan de kopende partij de leverancier een voorstel sturen voor een vervroegde betaling in ruil voor een additionele korting. Dit resulteert in een lagere aanschafprijs voor de komende partij en een betere cashflow voor de verkopende partij. Als zowel de koper als de verkoper het eens zijn over de nieuwe betalingscondities worden deze automatisch bijgewerkt in de facturen van de leverancier in SAP S/4HANA.

Als u geïnteresseerd bent in één of meerdere van deze integratiescenario’s voor uw S/4HANA systeem kunt u contact met ons opnemen via het onderstaande formulier.

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken en samen met ons kijken wat er voor uw bedrijf mogelijk is. Of heeft u andere vragen?
Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.