SAP S/4HANA

Sourcing & Procurement

SAP S/4HANA is de nieuwe generatie Enterprise Resource Planning (ERP) van SAP. Als u op dit moment gebruik maakt van SAP ECC zult u waarschijnlijk binnen afzienbare tijd overstappen naar SAP S/4HANA.

Compera is expert in het SAP S/4HANA-onderdeel Sourcing & Procurement.

Operationele Inkoop

De gebruikerservaring van operationele inkoop binnen SAP S/4HANA wordt volledig ondersteund door SAP Fiori apps (zie plaatje hieronder), waardoor iedereen zelfstandig goederen of diensten kan zoeken en aanvragen of zelfs direct bestellen. SAP S/4HANA ondersteunt ook cross catalog search, waarbij er door alle catalogi tegelijkertijd kan worden gezocht. Catalogus-content kan direct in SAP S/4HANA worden geladen. Ook bevat SAP S/4HANA de Central Procurement-functionaliteit, waarbij SAP S/4HANA centraal kan worden gepositioneerd boven meerdere back-end systemen. Dit vervangt in feite de SAP SRM positionering, waarbij SAP SRM hierin voorzag.

De operationele inkoop in SAP S/4HANA kan daarnaast worden geoptimaliseerd door SAP Ariba-oplossingen toe te voegen. Denk hierbij aan Guided Buying, digitale communicatie met leveranciers via het Ariba Network, Sourcing en Contract Management. Lees hier meer over op onze landingspagina over dit onderwerp.

Een andere manier om de inkoopprocessen in SAP S/4HANA te verbeteren bieden de oplossingen van BeNeering. Dit is een cloudplatform met toepassingen voor catalogi, cross catalog search, spot buy, quick quotes e.d. Lees hier meer over op onze landingspagina over dit onderwerp.

Voorraadbeheer en basis magazijnbeheer

SAP S/4HANA biedt ondersteuning van de fabricage-, verkoop- en inkoopprocessen met basistoepassingen voor voorraadbeheer en magazijnbeheer. Tevens bieden analysetoepassingen de mogelijkheid om het magazijn te optimaliseren en onder andere de volgende voordelen te behalen:

 • Zekerheid dat goederen op het juiste moment beschikbaar zijn;
 • Sneller en efficiënter bestellingen verwerken en verkooporders afleveren;
 • Minder handmatige handelingen uitvoeren door de inzet van MRP-planning.
Leveranciersmanagement

Met leveranciersmanagement in SAP S/4HANA kunt u kosten reduceren, nieuwe besparingskansen ontwikkelen en de sourcingefficiëntie verhogen. Dit leidt onder meer tot:

 • Minder risico op levering vanwege het doorlopend kunnen monitoren van de leveranciersrelaties en de goederen of diensten die leveranciers leveren;
 • Het beter kunnen classificeren van leveranciers om sourcingstrategieën te definiëren dan wel te monitoren;
 • Beter beheer en identificatie van leveranciers door geavanceerde analyses op leveranciersdata.
Sourcing en contractmanagement

SAP S/4HANA helpt bedrijven om vanuit één centraal platform betere sourcing- en contractmanagement processen uit te voeren, door middel van:

 • Een meer geautomatiseerde leverancierstoewijzing;
 • Beslisondersteuning voor handmatige leverancierstoewijzing;
 • Beter beheer van contracten, aankoopgeschiedenis, quotes, sourcinglijsten, e.d.;
 • Actieve monitoring van contracten op verbruik en geldigheid.
Managen van inkoopfacturen en betalingen

SAP S/4HANA ondersteunt het verwerken van de facturen en betalingen, van ontvangst tot controle tot en met het verwerken van de uitzonderingen. Dit leidt tot:

 • Gestroomlijnde processen voor factuurverwerking;
 • Het voorkomen van fouten bij de invoering van gegevens – evenals het voorkomen van dubbele facturen;
 • Beter beheer van het geld – van factuurdata tot liquiditeitsplanning.
Inkoopanalyses

Tot slot biedt SAP S/4HANA ook krachtige analysetoepassingen voor Inkoop. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de snelheid en kracht van HANA. Zo levert SAP S/4HANA real-time analyses op KPI’s over alle uitgaven, contracten en leveranciers. Inkopers krijgen tevens rolgebaseerde toegang tot alle relevante inkoopgerelateerde informatie.

Implementatie van SAP S/4HANA Sourcing & Procurement

Compera gebruikt de bewezen SAP Activate methodologie om de implementatie van SAP S/4HANA te versnellen. SAP Activate is een zogenaamd ‘innovation adoption framework’, dat gebruik maakt van best-practices, een agile projectaanpak en gestuurde configuratie voor het implementeren van SAP S/4HANA.

Als onderdeel van de SAP Activate methodologie wordt er standaard een “ready-to-run” SAP S/4HANA omgeving geleverd die als basis in het project dient. Omdat hier al een aantal basisprocessen in is voorgedefinieerd (met voorbeelddata) is dit een grote versneller om snel aan de slag te kunnen met S/4HANA, in de cloud of on-premise.

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken en samen met ons kijken wat er voor uw bedrijf mogelijk is. Of heeft u andere vragen?
Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.