De toekomst van SAP SRM

Compera neemt u mee op reis

Als een Supplier Relationship Management (SRM) gebruiker bent u mogelijk ook benieuwd naar de toekomst van deze oplossing. SAP heeft eerder aangekondigd dat SAP SRM “mainstream maintenance for SAP SRM 7.0” krijgt tot 2025. Intussen verschijnen er weinig tot geen nieuwe innovaties voor de eindgebruiker om van te profiteren.

De toekomst voor het verder digitaliseren en innoveren van het inkoopdomein zit in SAP S/4HANA en SAP Ariba. Dit betekent niet dat u SAP SRM direct dient te vervangen. Dit is een goed moment om te onderzoeken of uw SRM omgeving nog aansluit bij uw uitdagingen en ambities en wat voor uw organisatie de beste stappen richting de toekomst zijn. Er zijn verschillende transitiepaden mogelijk.

Het Ariba Netwerk staat centraal binnen SAP’s toekomstvisie, onafhankelijk van uw toekomstige groeipad naar SAP Ariba en/of SAP S/4HANA. Het is ’s werelds grootste B2B netwerk waarmee u snel en gemakkelijk digitaal samenwerkt met uw leveranciers. Omdat het SAP Ariba Netwerk in een kort tijdsbestek te koppelen is aan SAP SRM is dit ‘low hanging fruit’. Wat als uw Accounts Payable afdeling 35.000 facturen per FTE per jaar kan verwerken door ‘touchless invoicing’? De besparing loopt al snel in de tonnen op jaarbasis. Uiteraard zijn er nog meer besparingen en verbeteringen rondom productiviteit, papierverbruik, verhoogde operationele efficiency, sterke compliance, etc. Lees op deze pagina meer over het koppelen van SAP SRM/ECC aan het SAP Ariba Netwerk.

Als uw ambitie is om SAP SRM in zijn geheel te vervangen door SAP Ariba en/of SAP S/4HANA kunnen wij u ook meer vertellen over de innovaties die uw eindgebruikers kunnen verwachten. Operationele Inkoop met SAP Ariba is dermate gemakkelijk in het gebruik dat de eindgebruiker zonder training aan de slag kan gaan. De winkelervaring is vergelijkbaar met bol.com. Daarbij kunt u ieder kwartaal grote innovaties verwachten waar eindgebruikers blij van worden – zoals Spot Buy.

Met de kennis van Compera over SAP SRM, SAP S/4HANA en SAP Ariba bent u in goede handen. Download onze flyer hier. Wij kunnen u meer vertellen over de roadmap en de innovaties. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden.

Neem contact met ons op

Wilt u een afspraak maken en samen met ons kijken wat er voor uw bedrijf mogelijk is. Of heeft u andere vragen?
Neem dan via onderstaand formulier contact met ons op.