Is uw organisatie net als vele anderen ook zo tevreden over de gebruiksvriendelijkheid van Ariba Guided Buying? Mist u echter wel de mogelijkheid om eenvoudig limiet orders voor bijvoorbeeld de energie rekening, lease of andere doorlopende diensten en goederen aan te kunnen leggen? Dan is er goed nieuws! Sinds de november release van 2020 is het mogelijk om limiet orders in Guided Buying aan te leggen.

Sinds de vorige release van augustus 2020 waren limiet orders reeds beschikbaar binnen de buying & invoicing omgeving. Helaas werkte dat nog niet als u ook gebruikt maakt van Guided Buying, waardoor de geboden oplossing nog niet toepasbaar was binnen veel organisaties.Daar is sinds november dus verandering in gekomen en iedere gebruiker kan nu heel eenvoudig de benodigde limiet orders in Guided Buying aanleggen. Het grote voordeel van limietorders is dat er gefactureerd kan worden tot aan het aangevraagde bedrag in de bestelling, zonder dat daar goederen ontvangsten tegenover staan.

U vraagt zich natuurlijk af hoe u dit activeert voor uw gebruikers? Nadat de support afdeling van Ariba de benodigde parameters heeft aangezet, kunt u als beheerder aangeven of een reeds in het systeem aanwezige commodity code, ook gebruikt mag worden als limiet order. Meer hoeft u niet te doen, hierna kunnen de gebruikers aan de slag.

De eindgebruiker kan nu net zoals in de huidige situatie een vrije tekst aanleggen. Op het moment dat de gekozen commodity code ook gebruikt mag worden voor de limiet order komt het onderstaand omrande deel van het scherm extra beschikbaar. In dit deel van het scherm kunnen de gebruikers aangeven of de aanvraag een limiet order betreft, welke bedragen en data van toepassing zijn.

Het voltooien van de winkelwagen en de eventuele workflow is exact hetzelfde als wanneer er een reguliere vrije tekst aanvraag wordt aangelegd. Verder veranderd er niets voor de aanvrager en wordt de gebruiksvriendelijkheid van Guided Buying wederom verbeterd.

De directe integratie met uw SAP ECC of S4/Hana systeem is ook aanwezig. Zoals u in onderstaand plaatje kunt zien, wordt de limiet item in uw back-end aangelegd met het verwachte item type B. Tevens ziet u dat in de bestelontwikkeling een factuur is geboekt zonder dat daar een goederenontvangst tegenover staat.

Daarnaast komt het tabblad met limieten beschikbaar met daarin de van toepassing zijnde waarden.

Denkt u dat het aanvragen van limiet orders via Ariba Guided Buying een waardevolle toevoeging voor uw organisatie kan zijn of heeft u vragen over het gebruik van limiet orders in het algemeen? Neem dan contact op met Compera en we vertellen u graag meer over de mogelijkheden.