Hoewel de procedure voor het aanmaken en onderhouden van gebruikers binnen SAP Ariba goed is gedocumenteerd, blijft het een tijdrovende activiteit die bovendien ook tot fouten kan leiden. Het veranderen en uploaden van de bijkomstige CSV-bestanden is gebaseerd op handmatige activiteiten die worden verricht door de SAP Ariba beheerafdeling. Een betere manier van gebruikersbeheer zou een geautomatiseerd en geïntegreerd proces zijn.

Er zijn verschillende opties om gebruikersbeheer te automatiseren en integreren met SAP Ariba:

  • Door het importeren van gebruikersdata en gebruikersgroepen via SAP Ariba Cloud Integration Gateway;
  • Door SAP Ariba integratie met SAP Cloud Identity Access Governance;
  • Door SAP Cloud Platform Identity Provisioning.
Importeren van gebruikersdata en gebruikersgroepen via SAP Ariba Cloud Integration Gateway

Als u de SAP Ariba Cloud Integration Gateway (CIG) gebruikt voor integratie tussen uw SAP ERP-systeem en SAP Ariba Procurement, dan kunnen gebruikersgegevens en gebruikersgroepsgegevens standaard worden gesynchroniseerd tussen SAP ERP en SAP Ariba. Het vereist dat alle gebruikers aanwezig zijn in het SAP ERP-systeem.

SAP Ariba integratie met SAP Cloud Identity Access Governance

Als uw organisatie de SAP Ariba cloudoplossingen gebruikt, kunnen de identiteits- en toegangsbeheermogelijkheden van SAP Cloud Identity Access Governance gebruikt worden voor het beheren van gebruikerstoegang voor SAP Ariba.

SAP Cloud Platform Identity Provisioning

Als u het SAP Cloud Platform gebruikt, kunt u gebruikersintegratie naar een volgend niveau brengen. SAP biedt een end-to-end oplossing voor identiteits- en toegangsbeheer aan als een service. Het hergebruikt bestaande gegevens van een corporate identity store, zoals SAP SuccessFactors en Microsoft Active Directory.

Natuurlijk kunnen ook toepassingen van derden worden gebruikt (zoals empowerID), maar zoals hierboven aangegeven biedt SAP standaardmogelijkheden aan voor het automatiseren en integreren van gebruikersbeheer in SAP Ariba.

Als u geïnteresseerd bent in bovenstaande integratiemogelijkheden en de voordelen voor SAP Ariba, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie.