SAP Ariba buyers kunnen nu gebruik maken van een standaard interface met behulp van een datareplicatie framework dat flexibiliteit biedt in het filteren en extraheren van gegevens. Het Master Data Native Integration (MDNI) framework is SAP Ariba’s nieuwste Cloud Integration Gateway medicijn om replicatie van stamgegevens middels csv-bestanden te voorkomen! 

Eén van de belangrijkste verschillen en voordelen is dat MDNI nu gebruik maakt van de SAP native zoek en selectie-opties in plaats van de op code gebaseerde filtering. De dynamische selectie gebeurt per stamgegevens object. 

Daarnaast kan er aanvullende logica voor de extractiestap worden geïmplementeerd, middels een BAdI. 

Vervolgens wordt er een XML-bestand, dat overeenkomt met het stamgegevens object in uw ERP-systeem, naar uw SAP Ariba Procurement oplossing gestuurd. Hiervoor wordt gebruik gemaakt van standaard webservices. Daarnaast kan MDNI stamgegevens exporteren vanuit meerdere SAP on-premise systemen! De stamgegevens die uit elk SAP-systeem worden geëxporteerd, worden geïdentificeerd met een systeem-ID. 

Deze nieuwe functie wordt momenteel alleen ondersteund voor SAP Ariba Procurement oplossingen. Om gebruik te maken van MDNI dient u minimaal support pack 7 van de Cloud Integration Gateway Add-On component geïnstalleerd te hebben in uw ERP systeem of S/4HANA systeem. 

Master Data Native Integration maakt de Cloud Integration Gateway een meer volwassen product. Zoals u heeft kunnen lezen biedt het meer voordelen dan alleen het repliceren van stamgegevens via webservices in plaats van csv-bestanden. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van MDNI, neem dan contact met ons op voor meer informatie.