Ondersteunt u uw operationele inkopen via SAP MM, dan wordt ongetwijfeld het aanvraag proces niet als het meest gebruiksvriendelijk ervaren. Wellicht wist u al dat SAP SRM vele mogelijkheden biedt om uw inkoop proces te stroomlijnen en gebruiksvriendelijker te maken. Voor veel ondernemingen kan het te veel gevraagd zijn om een extra standalone SRM server naast ECC te plaatsen.

Er is al geruime tijd een wat onbekendere optie om toch de voordelen van SRM te benutten, zonder extra servers en licenties. De SRM OneClient. De SRM OneClient wordt op het SAP ECC systeem geïnstalleerd als add-on. Tot zover niets nieuws. Maar sinds kort is het mogelijk om ook bij de SRM OneClient gebruik te maken van de nieuwe SRM User Interface Add-on. Hierdoor wordt het doen van een inkoopaanvraag werkelijk vergelijkbaar met online shoppen bij webshops als bol.com of amazone.com.

Zie hieronder het verschil in gebruikersbeleving tussen de klassieke MM Aanvraag Tot Bestellen en het aanvragen via de SRM User Interface Add-on.

Plaatje1_Blog_17-12-2014.8726a3aa2f31b03fd56d62c47dd4d7ac

De vele voordelen van SRM OneClient en de SRM UI5 add-on ten opzichte van MM behoeven vanuit gebruikersperspectief weinig toelichting. De ‘good old’ SAP GUI versus de nieuwe HTML5 look & feel die bruikbaar is op laptop, tablet en smartphone.

Vanuit Total Cost of Ownership oogpunt is het ook duidelijk; alle operationele P2P functionaliteiten op 1 server. En daarbij is deze on-premise oplossing flexibel en eenvoudig te combineren met cloudoplossingen, zoals Catalog Cloud Services en Ariba Contract Management of het Ariba Network.

Plaatje2_Blog_17-12-2014.63592369ed8f46c456acc4642a96bdd6

Bij Compera en digio hebben we een snelle methode ontwikkeld om u kennis te laten maken met deze nieuwe mogelijkheden. Een appetizer in 11 dagen, inclusief geïnstalleerde en basic geconfigureerde SRM OneClient en SRM User Interface Add-on. Kijk ook naar onze oplossing Compera OneClient Accelerator.