In de huidige SAP Ariba release is het al mogelijk om inkooporders of contracten te creëren van RFQ’s afkomstig uit SAP ECC. Echter voor RFQ’s die zijn gecreëerd in SAP Ariba is dit nog niet mogelijk.

Vanaf Q3 2016 is deze nieuwe manier van integratie tussen SAP Ariba Sourcing en SAP ECC beschikbaar.

Enkele voordelen van de SAP Ariba RFQ Integratie zijn:

  • Verminderen duplicaat document invoer
  • Inkoopspecialisten de mogelijkheid bieden tot eigen keuze van het gewenste sourcingproces
  • Eigen maatwerkintegratie is overbodig in SAP Ariba en SAP ECC

Deze nieuwe feature is beschikbaar voor alle SAP Ariba Contract Management Pro klanten. Systeem- en softwarevereisten zijn:

  • Upgrade PI Adapter naar CI7
  • Installeren CI7 Release SAP Transport of Ariba Procurement Adapter voor SAP
  • SAP ERP 6.0 EhP4 of hoger

Integratie overzicht
integration-overview1

Functioneel overzicht

Een ‘sourcingevent’ kan worden gecreëerd in Ariba of vanuit een ‘sourcingrequest’ in SAP ECC. In onderstaand overzicht kunt u zien wat de oorsprong is van het ‘sourcingevent’ en naar welk extern systeem deze na toewijzing wordt verstuurd.

event-overview1

Nadat het ‘sourcingevent’ is verwerkt kan de winnende leverancier worden toegekend. Deze kan vervolgens via het ‘Action menu’ worden verzonden naar het toegewezen externe systeem waar vervolgens een contract of een inkooporder wordt gecreëerd.

event-award1

Wil je meer weten van deze integratie tussen SAP Ariba en SAP ECC of ben je benieuwd welke integraties tussen SAP Ariba en SAP ECC er nog meer zijn? Neem dan contact op met Compera voor meer informatie.