Momenteel kunnen gebruikers van SAP Ariba verschillende hiërarchische filters kiezen om een zoekresultaat te specificeren. Echter per hiërarchisch filter kan er maximaal maar één filter worden gekozen.

Vanaf nu is de nieuwe SAP Ariba catalogus zoekfunctie beschikbaar. Met deze nieuwe functie zijn gebruikers in staat om meerdere filters te kiezen om zo de zoekactie te specificeren wat resulteert in een beter zoekresultaat. Eigenlijk net zoals we gewend zijn van commerciële webshops.

In dit “oude” voorbeeld heeft een zoekactie naar Computers plaatsgevonden en is het resultaat gefilterd op het hiërarchisch filter Category, binnen dit filter is gekozen voor Keyboards. De gebruiker was niet in staat om de zoekresultaten met nog een category uit te breiden. Om te filteren op een andere category, moest de huidige category eerst worden verwijderd.

plaatje-1

De enige mogelijkheid om de zoekresultaten te specificeren was door een ander hiërarchisch filter zoals bijvoorbeeld een Manufacturer te kiezen.

plaatje-2

Sinds Q3 2016 heeft SAP Ariba de opties om zoekresultaten te specificeren verbeterd. Vanaf nu is het mogelijk om zoekresultaten te specificeren door het aan- en uitvinken van alle mogelijke filters – zogenaamd facet-gebaseerd zoeken. Met het gebruik van deze checkboxen is het specificeren van de zoekresultaten een stuk eenvoudiger geworden.

Onderstaand voorbeeld laat zien dat het zoekresultaat van Computers is gespecificeerd op de filters: Audio and Visual Presentation, Keyboards, Bishop Technology en Bits and Tools Inc. binnen de hiërarchische filters Category en Supplier.

plaatje-3

Deze nieuwe optie is toepasbaar op:

  • SAP Ariba Procure-to-order
  • SAP Ariba Procure-to-pay
  • SAP Ariba Procurement Content

Wilt u meer weten over de mogelijkheden om SAP Ariba te optimaliseren? Neem dan gerust contact op met Compera voor meer informatie.