Heeft u al cloudplannen richting Ariba en scant u momenteel uw facturen met SAP Invoice Management van OpenText? Dan bent u al op de hoogte van de vele voordelen van het digitaal ontvangen van facturen en vraagt u zich ongetwijfeld af hoe dit met de cloud kan worden geïntegreerd.

Een van de nadelen van de standaard adapter tussen Ariba en SAP ECC op het gebied van factuurontvangst, is dat het alleen de status van facturen die geboekt zijn bijwerkt. Door de integratie van SAP Invoice Management van OpenText (VIM) met Ariba worden ook de documenten bijgewerkt die nog worden verwerkt binnen VIM Document Processing of zijn geparkeerd.

VIM 7.0 kan worden geïntegreerd met het Ariba Netwerk aan de kant van de koper. In dit scenario creëren leveranciers hun facturen binnen het Ariba Netwerk. De facturen worden vervolgens naar het SAP ERP systeem van de koper verzonden en de koper verwerkt alle inkomende facturen binnen VIM. Dus naast lokale factuurkanalen (e-mail, scan of OCR), wordt de koper verbonden met het Ariba Network en worden van daaruit facturen van leveranciers ontvangen.

VIM kan specifieke statusinformatie toevoegen bij het ophalen van statusinformatie door de Ariba Network adapter. Dit kan door een mapping te configureren tussen de status van de factuur in VIM met de statuscodes die in het Ariba Netwerk bekend zijn. Hierdoor kunnen leveranciers “real-time” de status van hun facturen in het Ariba Netwerk zien. Integratie kan op twee verschillende manieren gerealiseerd worden:

  • SAP NetWeaver Process Integration (PI) in combinatie met de Ariba PI adapter;
  • De add-on Ariba Network Integration voor SAP Business Suite.

Het verschil tussen de twee mogelijkheden is de manier hoe de factuur wordt verstuurd. Wanneer men gebruik maakt van de PI adapter, dan zal de factuur als IDoc (INVOICE02) worden verstuurd. Wanneer men gebruik maakt van de Add-on, dan wordt de factuur verstuurd als cXML met behulp van PI of andere middleware.

SAP NetWeaver PI in combinatie met de Ariba PI adapter (beschikbaar vanaf VIM 7.0 SP2)

Ariba levert een adapter die is gebaseerd op SAP NetWeaver Process Integration (PI) om de integratie mogelijk te maken tussen Ariba en de SAP Business Suite. De adapter ondersteunt verschillende integratiescenario’s.

Ariba Integration PI.b59e3fbdddd2742a85b6880865fae0e7

Ariba Network Integration voor SAP Business Suite Add-On (beschikbaar vanaf VIM 7.0 SP3)

SAP levert de nieuwe add-on “Ariba Network Integration voor SAP Business Suite” om de integratie van verschillende scenario’s mogelijk te maken tussen Ariba en de SAP Business Suite.

Ariba Integration Add-On.b59e3fbdddd2742a85b6880865fae0e7

VIM introduceert een nieuw kanaal voor de Ariba Netwerk Integratie voor SAP Business Suite Add-On en levert integratiescenario’s voor de factuurverwerking.

 

Gebruikt u SAP Invoice Management by OpenText (VIM) en verwerkt u facturen van leveranciers uit het Ariba Netwerk, dan bieden deze integratiemogelijkheden tussen VIM en Ariba nieuwe kansen om uw inkoopproces te optimaliseren.