SAP Procurement bestaat vandaag de dag uit diverse applicaties, waaronder SAP SRM, Ariba, Fieldglass en Concur. Best practices processen zijn veelal hybride van aard en lopen in het ideale plaatje over deze applicaties heen zonder dat de gebruiker hier last van ondervindt. Wat is er dan mooier dan een centraal SAP Procurement portaal om de processen af te handelen, zonder dat een gebruiker hoeft na te denken in welke applicatie hij of zij moet zijn of inloggen?

De SAP Fiori Launchpad is hiervoor de ideale oplossing als toegangspoort tot SAP Fiori apps op mobiele en desktop-apparaten en kost geen extra licenties. De Launchpad toont een startpagina met tegels met live-status indicatoren die bijvoorbeeld, het aantal open taken kunnen weergeven.

Deze tegels kunnen dynamisch worden getoond op een smartphone, tablet of desktop en kunnen worden gecombineerd in een groep waarvoor gebruikers zijn geautoriseerd.

SAP Nederland benoemde het al tijdens het jaarlijkse Topforce Alliance event op 11 juni van dit jaar; de toekomst bestaat niet alleen uit een On-Premise of een Cloud oplossing, maar ook uit hybride oplossingen. Met de komst van hybride oplossingen, zoals een integratie van Ariba in uw inkooproces, is de launchpad meer dan alleen een ontsluiting voor Fiori applicaties alleen. We kunnen eigenlijk zeggen dat de Fiori launchpad het nieuwe startpunt van uw Inkoop portaal kan worden, waarbij we niet alleen Fiori applicaties kunnen ontsluiten, maar bijvoorbeeld ook direct kunnen springen naar bijvoorbeeld Ariba en Fieldglass.

Maar gebruikers kunnen vanuit de launchpad ook nog steeds de standaard SRM transacties uitvoeren via tegeltjes, evenals de nieuwe SRM User Interface Add-On met alle “handoff” voordelen die ik in een eerdere blog heb gedemonstreerd. Zie onderstaand filmpje.

Uiteraard zijn deze SRM ontsluitingen alleen handig via de desktop. Dit is mogelijk via zowel de SAP NetWeaver Portal als via de SAP Netweaver Business Client omgeving. We kunnen dit onder meer mogelijk maken door eensemantic object te gebruiken in de mapping configuratie van de Fiori tegel en hier vervolgens op te autoriseren.

Daarnaast kunt u ook uw SAP MM transacties vereenvoudigen met SAP Screen Personas en ontsluiten via de SAP Fiori Launchpad, zodat dat ook uw gebruikers die ECC schermen gebruiken ook volledig gebruik kunnen maken van de voordelen van de nieuwe User Experience.

Uw nieuwe inkoopportaal verbetert hiermee het gebruikersgemak en –efficiëntie, waardoor de gebruikersacceptatie van uw systeem naar een hoger niveau wordt getild.