Tot nu toe kon je Material Master Data niet met Ariba integreren, wat strategische inkoop en contract activiteiten belemmerde. Zonder Material Master Data in Sourcing events of in contracten was het behalen van operationele compliance in de operationele inkoopstromen (bijvoorbeeld in Ariba P2P of Ariba P2O) een uitdaging.

Gelukkig introduceert Ariba nu de Item Material Master Data integration feature, wat je toegang geeft tot de SAP ERP material master in zowel Ariba Sourcing events als in Ariba contracten. Deze data kan nu gebruikt worden om geïntegreerde Sourcing events met gerepliceerde master data uit SAP ERP te creëren, inclusief validatie. En je kunt er ook Contract Line Items mee creëren.

De belangrijkste voordelen zijn:

  • De ingebouwde operationele compliance om te verzekeren dat de resultaten van een strategisch Sourcing event beschikbaar is voor het operationele proces in SAP ERP
  • Verbeterde ondersteuning voor Sourcing events van directe materialen

Deze nieuwe feature is beschikbaar voor alle Ariba Contract Management en Ariba Sourcing klanten. Systeem en software voorwaarden zijn:

  • Upgrade PI Adapter to CI7
  • Installatie van CI7 Release SAP Transport of Ariba Procurement Adapter for SAP
  • SAP ERP 6.0 EhP4 of hoger

Integratie overzicht

1

 

Master Data Manager 

Hoe werkt het nu eigenlijk? Ten eerste, de nieuwe Master Data Manager helpt je om:

  • Externe systemen te configureren
  • Data Load Requests te beheren
  • Data te zoeken
  • Master data te valideren(*)

2

Functioneel Overzicht

Nadat je de system hebt geconfigureerd, zijn ze beschikbaar in je Sourcing events.

3

Zodra de Master Data is geladen, is dit beschikbaar als bron voor Sourcing regels en als bron voor Contract regels.

4

Veranderingen en beperkingen

Vanaf nu zal SAP ERP Master Data een toegevoegde data source zijn voor Sourcing events en voor Contract Line Items (*). Een nieuw line item sjabloon zal worden aangemaakt per ERP systeem, welke je ook kunt wijzigen.

Er zijn nog enkele beperkingen. Lange teksten van de Material Master en Service Master integratie wordt nog niet ondersteund. Echter, deze staan op de Ariba Roadmap, dus je kunt deze features in de toekomstige releases van Ariba verwachten.

Contracteer ons gerust voor meer informatie over deze nieuwe functionaliteit en over andere interessante nieuwe features in Ariba oplossingen. Zo heeft bijvoorbeeld mijn collega een mooi blog geschreven over de nieuwe Ariba Contract Integration met SAP ECC.

 

(*)Gebruik makend van de Contract Line Items Document functionaliteit (CLID). Ik leg deze nieuwe feature uit in een ander blog, maar het betreft de introductie van een meta line item structuur voor Ariba Contract Management, vergelijkbaar met de Ariba Sourcing line items.