Beschikt u over een B2B webshop en wilt u meer klanten bereiken? Heeft u klanten die bestellen via een Ariba of SAP systeem? Heeft u behoefte aan meer branding en controle op uw producten?

Als u een van deze vragen met ja kunt beantwoorden is het aanbieden van een punch-out catalogus via het Ariba Network waarschijnlijk interessant voor uw organisatie.

b0379d529c8f159235daf26e9676d41a.b496e42d9f6da3dcdd7db44aaf96da91

Bij het zoeken in Ariba Procurement Content worden ook punch-out catalogi gevonden

De ontwikkelingen op het gebied van catalogi in e-ordering zijn snel gegaan. Een aantal jaren geleden werden catalogi vooral intern in inkoopsystemen beheerd. Later konden leveranciers zelf content uploaden in die catalogi en konden de B2B webshops van deze leveranciers direct worden aangesloten op inkoopsystemen. Een van de modernste varianten is het ontsluiten van de catalogus via het Ariba Network. Hierdoor kunnen klanten wereldwijd worden bereikt.

Het ontsluiten van uw catalogus in Ariba kan op 2 manieren:

  • Door content te uploaden in Ariba (Hosted catalogus) in twee varianten:  1) Catalog Interchange Formaat (CIF), met behulp van tekstverwerker of MS/Excel of 2)  Commerce eXtensible Markup Language (cXML) formaat;
  • Als Punch-out catalogus.

Voor de leverancier heeft de punch-out catalogus een aantal grote voordelen, waaronder:

  • Eigen logica en eigen look & feel van de catalogus;
  • Controle over het eigen assortiment in de catalogus;
  • Eenvoudiger & sneller wijzigingen kunnen doorvoeren in de catalogus.
  • Meer mogelijkheden tot cross selling (extra omzet);

Het ontsluiten van de catalogus via Ariba biedt een groot en extra voordeel, namelijk dat ook andere Ariba klanten gebruik kunnen gaan maken van je webshop. Investeren in point-to-point connecties is dus niet langer nodig.

Om de punch-out catalogus te ontsluiten op het Ariba Network zijn een aantal stappen nodig. 9a3ac581b426b7e24403e7c5d0b589da

Stappen om punch-out catalogi te ontsluiten op het Ariba Network

Bij het aanmaken van het account op het Ariba Network is het belangrijk om ook de relatie met de klant correct te onderhouden. Zonder dit kan geen punch-out tot stand worden gebracht.

18a8d4351ca317ac34a45f16cd77ad2f

Onderhouden relatie klant op het Ariba Network

In de cXML sectie wordt de punch-out URL gedefinieerd. Wanneer dit correct is gedaan dient in de catalogussectie de catalogus te worden getest.

c9c5f20a298a022753daccb67a589e03

cXML set-up op het Ariba Network

De belangrijkste randvoorwaarden zijn dat de catalogus gegevens kan uitwisselen volgens cXML en dat identificatie, de secret identity, goed geregeld is.

Compera heeft ervaring met het on-boardingproces van leverancierscatalogi in Ariba. Dit omvat onder andere het publiceren en testen van de catalogus en verzekeren dat de catalogus voldoet aan de Ariba richtlijnen.

Wilt u meer weten over het ontsluiten van uw catalogus via het Ariba Network of andere features in de Ariba producten, neem dan simpelweg contact op met Ariba partner Compera en wij helpen u graag verder.