U kunt meestal vertrouwen op uw inkoop applicatie die u helpt bij uw reguliere inkopen. Maar wat gebeurt er als uw medewerkers een artikel eenmalig nodig hebben. Aankopen waarvoor een aanbesteding en of contract niet zinvol is? Het vinden en kopen van deze “Spot Buy” artikelen bij een groot aantal verschillende leveranciers kan kostbaar en tijdrovend zijn, voor zowel de aanvragers als de inkoopafdeling. Deze non-sourced goederen zijn vaak goed voor maar liefst 15 procent van de indirecte uitgaven. Spot Buy biedt hier de oplossing.

Met Spot Buy vult u uw bestaande aanbod van catalogi aan met extra leveranciers. SAP Ariba biedt de catalogus content van een aantal grote regionale leveranciers aan. Bij activering van Spot Buy is het mogelijk direct bij deze leveranciers in te kopen. Individuele onboarding is dus niet nodig. De leveranciers zorgen ervoor dat het aangeboden assortiment actueel is. Zo kunt u non catalogus items bestellen als catalogus items.

Nu is Spot Buy nog beter met de nieuwe Q1 2017 release. Nieuwe functies zijn: Spot Buy Promotional Display Lane, Spot Buy Compare, Spot Buy Preferred Items, Spot Buy Supplier Filter. Ik zal op wat meer detail van de functies Spot Buy Promotional Display Lane en Spot Buy Preferred Items in gaan.

Spot Buy Promotional Display Lane
Bedrijven die Spot Buy gebruiken, kunnen items van Spot Buy leveranciers promoten door deze in de Spot Buy Promotional Display Lane te plaatsen. Hierdoor komen de artikelen op de homepage van de catalogus te staan.

Stel dat uw bedrijf bestellers wil aanmoedigen om een ​​bepaalde telefoon headset te kopen, dan kunt u deze toevoegen aan de Spot Buy Promotional Display Lane. Aanvragers zien de artikelen dan meteen op de cataloguspagina staan en hoeven niet eerst te zoeken.

Spot Buy Preferred Items

Om uw bestellers naar voorkeursartikelen van de onderneming te leiden, kan uw organisaties Spot Buy items als preferred items markeren. Preferred items worden weergegeven in de top van de Spot Buy zoekresultaten. Gebruikers kunnen de voorkeursitems direct toevoegen aan hun winkelwagen. Preferred items omzeilen eventuele beperkingen en goedkeuringen die op de productcategorie staan ingesteld.

Verschil preferred items en display lane.

Items in de promotional display lane worden geadverteerd op de home page van de catalogus, terwijl preferred items bovenaan komen in de zoekresultaten en geen goedkeuring van de inkoop afdeling vragen. Promotional lane is meer geschikt om een kleine groep artikelen te promoten en preferred geeft binnen de zoekresultaten het voorkeursartikel aan.

Zo biedt Spot Buy diverse mogelijkheden om aankopen die buiten contracten vallen in goede banen te leiden. Mocht u geïnteresseerd zijn, neem dan contact met ons op.