Is het bij u ook zo lastig? Om inzicht te krijgen en houden over de prestaties van uw leveranciers?

U heeft gekozen voor verschillende soorten leveranciers, omdat u het beste product of dienst wilt leveren en uw organisatie goed wilt ondersteunen. Dat betekent dat uw leveranciers moeten leveren zoals afgesproken. Maar eerlijk? Voldoen uw leveranciers nog steeds aan uw eisen en bent u in staat om hun prestaties te monitoren? Het niet beschikken over de juiste informatie van uw leveranciers en hun prestaties kunnen allerlei soorten risico’s met zich meebrengen. Niet alleen voor uw product of dienst, maar uiteindelijk ook voor uw organisatie. De Ariba Supplier Information en Performance Management (SIPM) oplossing helpt u bij het bewaken van uw leveranciers.

Ariba Supplier Information Management

Binnen de Ariba Supplier Information Management oplossing, onderhouden de leveranciers hun eigen gegevens. Niet alleen de algemene leveranciersinformatie, maar ook extra profielinformatie zoals het Dunn & Bradstreetnummer, certificeringen zoals duurzaamheid, ISO, enz. Dit soort informatie kan zeer belangrijk zijn voor uw product of dienst en uw organisatie. Uw leveranciers kunnen dit zelf onderhouden via de Bedrijfsprofiel instellingen op het Ariba Network.

8074b3e1107c4de8aa976c79806739d6

Bedrijfsprofiel op het Ariba Network vanuit de leverancier gezien

Door een vervaldatum te onderhouden van een certificering, krijgen uw leveranciers een melding wanneer een document moet worden bijgewerkt. Dit betekent dat u altijd toegang heeft tot de meest actuele leveranciersdocumenten.

Een ander voordeel is het tabblad Verzocht door Klant, waar u uw leveranciers specifieke vragen kan laten invullen die alleen zichtbaar en toegankelijk zijn voor u en uw leverancier. Dit specifieke profiel wordt aangeduid als de “Supplier Profile Questionnaire”.

Ariba Network – Supplier Profile Questionnaire

U kunt ook scores toekennen aan de ontvangen reacties die gekoppeld zijn aan de inhoud van de vragenlijst. Daarnaast bestaat er ook de mogelijkheid om uw leverancier te verzoeken de vragenlijst periodiek bij te werken.

De leveranciers onderhouden hun eigen gegevens en houden hun profiel up-to-date op het Ariba Network, met inbegrip van informatie over hun kwaliteitsborging met behulp van de flexibiliteit om op maat gemaakte vragenlijsten per klant te maken.

Wilt u meer weten over hoe u de kwaliteit en prestaties van uw (strategische) leveranciers kunt bijhouden en hoe u de leveranciersgegevens op het Ariba Network kunt hergebruiken? Neem dan contact op met Ariba Partner Compera.

9e55a5f0248e081637480707ee99c1b6d94145a88c684c959b4b6f17fa50d67f

Overzicht van de complete Ariba Supplier Information & Performance Management oplossing

In mijn volgende blog zal ik dieper ingaan op Ariba Supplier Performance Management.