Gebruikt u SAP Invoice Management by OpenText (VIM) en verwerkt u facturen van leveranciers vanuit het Ariba Netwerk? Dan herinnert u zich misschien mijn blog van februari 2016 waarin ik twee verschillende integratieopties heb uitgelegd. 

De integratie met het Ariba Netwerk kon destijds op twee verschillende manieren gerealiseerd worden: 

  • via SAP NetWeaver Process Integration (PI) in combinatie met de Ariba PI-adapter; 
  • via de add-on Ariba Network Integration voor SAP Business Suite. 

SAP heeft echter aangegeven dat de Business Suite-add-on niet langer beschikbaar is voor nieuwe installaties en dat er vanaf CI-9 er geen nieuwe ontwikkelingen meer worden gedaan voor dit platform. Lees note 2400737 voor meer informatie. 

Met de introductie van de SAP Ariba Cloud Integration Gateway (CIG) heeft SAP Invoice Management van OpenText nu deze nieuwe CIG-integratiemethode toegevoegd. De oplossing ondersteunt zowel SAP ERP, als SAP S/4HANA. 

De nieuwe integratiemethode via SAP Ariba CIG ondersteunt de volgende scenario’s: 

  • Inkomende factuur. Dit omvat standaardfacturen, creditnota’s en non-PO-facturen (inclusief de ondersteuning van bijlagen); 
  • Update status uitgaande factuur. 

 Het mappen van sommige velden werd ten tijde van de release van de VIM-integratiecomponent standaard niet ondersteund door CIG. Deze velden kunnen echter worden gemapt naar IDOC-velden, waarvoor de IDOC mapping kan worden uitgebreid 

 Deze SAP Ariba CIG integratiemogelijkheid tussen VIM en Ariba Netwerk is niet alleen toekomstbestendig, het biedt ook nieuwe mogelijkheden om de P2P-processen te optimaliseren!