Stel, je bent een Catalog manager en je hebt een reeks producten waarnaar vaak gezocht wordt en vaak worden besteld. Of je krijgt een verzoek van een inkoper om een aantal artikelen te promoten omdat er een goede deal gesloten is, maar alleen als er een specifiek aantal van wordt besteld…

Sinds de laatste release van Ariba PtP, Ariba PtO en Ariba APC is het mogelijk om specifieke producten uit catalogi te promoten. Zo kunnen producten makkelijk gevonden worden door de eindgebruikers en gepromote producten krijgen een prominente plaats op het startscherm.

Een catalog manager kan simpelweg een ranking geven aan elk product uit elke catalogus die wordt geladen in Ariba.

Producten van rank 1 worden het eerst getoond, vervolgens die van rank 2, enz … Meerdere producten kunnen dezelfde ranking hebben en de hoogst gerankte producten worden uiteraard eerst getoond.

De eindgebruikers zien de promoted items in een aparte view op het startscherm.

dded0b646a0fec18156bb78de502ae9b

Promoted items op de Ariba Procurement Content catalog home page

Om promoted items te gebruiken, moet het ranking veld gevuld worden in de catalogus. Bestaande catalogi kunnen makkelijk bijgewerkt worden, hetzij door manueel de ranking toe te voegen, hetzij door de ranking mee te nemen in de versie van een catalogus en deze te importeren.

c927df18fb46012d4c74ffddddf0ff79

Promotion rankings geven aan catalogus items

Samengevat is het nu mogelijk in Ariba om producten te promoten en om zo de inkoopafdeling te helpen met het behalen van hun doelen en de eindgebruikers te helpen met het vinden wat ze nodig hebben.

Wilt u meer weten over andere features in de Ariba producten, neem dan simpelweg contact op met Ariba partner Compera en wij helpen u graag verder.