Vanaf nu is deze Ariba Feature beschikbaar! Ariba Contracten kunnen via een PI-laag worden verzonden naar SAP ECC.

Standaard Ariba Contracten kunnen tot op heden niet geïntegreerd worden met SAP ECC. Door deze tekortkoming moeten klanten contracten opnieuw in SAP ECC creëren wat natuurlijk erg inefficiënt is. Enkele voordelen van de Ariba Contract Integratie zijn:

  • Verminderen duplicaat contract aanmaak
  • Kortere cyclustijd en besparing op operationele kosten
  • Vermijden van fouten door handmatige invoer van contracten in SAP ECC

Deze nieuwe feature is beschikbaar voor alle Ariba Contract Management Pro klanten. Systeem en software vereisten zijn:

  • Upgrade PI Adapter naar CI7
  • Installeren CI7 Release SAP Transport of Ariba Procurement Adapter voor SAP
  • SAP ERP 6.0 EhP4 of hoger

Integratie overzichtImage Integration Overview NL_EN

Functionele beschrijving

Bij het creëren van een nieuwe Contract Workspace in Ariba kunnen gebruikers het externe systeem selecteren waarnaar het contract moet worden verzonden. Ook centrale contracten met meervoudige externe systemen worden ondersteund door deze nieuwe feature.

Image Functional Overview NL_EN_1

Na het publiceren van de CLID (Contract Line Item Document) kan het contract gepubliceerd worden en vervolgens worden verzonden naar het externe systeem.

In ECC zal dit resulteren in een Contract.

Image Functional Overview NL_EN_2

In het ECC contract zal het Ariba Contract ID beschikbaar zijn in het veld ‘Uw Referentie’ en in Ariba zal het contractnummer worden opgenomen in het veld ‘Related ID’.

Tijdens het verzenden van de contractdata zal de status worden gecontroleerd en worden teruggezonden naar Ariba zodat de contract administrator de creatie van de contracten kan monitoren.

Voor het toevoegen van een CLID en de integratie van de Artikelstamgegevens in Ariba verwijs ik u naar het blog van mijn collega Niels McNeill.