Zoals te lezen is in een van mijn vorige blogs over de RFQ-integratie tussen SAP Ariba en SAP ECC is het mogelijk om RFQ’s te maken in SAP ECC en deze naar SAP Ariba te repliceren. Deze functionaliteit is nu uitgebreid met enkele nieuwe features. In dit blog zal ik deze nieuwe RFQ-functionaliteiten beschrijven.

De nieuwe RFQ-uitbreidingen zijn:

  • Overdracht van bijlagen naar Ariba Discovery
  • Ondersteuning van klantvelden in RFQ ‘posting configuration’
  • Downloaden van RFQ-details

Overdracht van bijlagen naar Ariba Discovery

RFQ’s met bijlagen die met behulp van ME41/ME47 zijn aangemaakt in SAP ECC worden verstuurd naar SAP Ariba. Deze nieuwe functionaliteit staat standaard ingeschakeld met als enige voorwaarde dat de ‘Quote Automation’-switch aangezet moet worden.

 

Er is geen aanvullende ‘field-mapping’ nodig om deze nieuwe functionaliteit te gebruiken. Bijlagen uit de kopgegevens en de positiegegevens van het document zullen worden gerepliceerd naar SAP Ariba. Ook wijzigingen in een later stadium zullen worden geüpdatet in SAP Ariba.

 

Ondersteuning van klantvelden in RFQ ‘posting configuration’

In Ariba Discovery kunnen klantvelden worden opgenomen in een ‘posting configuration template’. Deze velden kunnen worden gelinkt aan de klantvelden van een RFQ en zodoende de leveranciers deze extra informatie tonen.

 

Aangezien dat deze velden niet door SAP Ariba zijn aangeleverd als standaard configuratie is er geen ‘field-mapping’ beschikbaar. Deze mapping zal moeten worden toegevoegd in de ingaande en uitgaande cXML.

 

Ondanks dat deze uitbreiding standaard ingeschakeld is zal hiervoor ook de switch ‘Quote Automation’ aangezet moeten worden.

Downloaden van RFQ-details

Tot op heden was het voor inkopers niet mogelijk om de gedetailleerde positie informatie in te zien van een RFQ. Dit was pas mogelijk op het moment dat de leverancier een bieding had uitgebracht. Ook konden deze gegevens dan pas gedownload worden naar een lokaal bestand.

Met deze uitbreiding is het mogelijk geworden om alle RFQ-gegevens direct te downloaden naar een CSV-file. Vervolgens kan de inkoper deze informatie, na controle en eventuele aanpassingen, opnieuw uploaden voordat deze naar de leverancier wordt verzonden.

Voor deze uitbreiding geld ook weer dat de ‘Quota Automation’ switch aangezet moet worden.

Wil je graag meer weten over deze nieuwe functionaliteit in het RFQ-proces? Neem dan contact op met Compera voor meer informatie.